Gastcollege met Stef Rutsaert


Op 5 december 2022 heb ik een gastcollege van Stef Rutsaert gevolg. Het was een een gastcollege gegeven in de vorm van een workshop op met data te leren omgaan, en welke tools je hiervoor kan gebruiken. Zo hebben we Microsoft Excel, Microsoft Forms en Power Automate gebruikt om een kleine hoeveelheid aan data te verwerken. Het gebruik van de One Drive tool heeft hij ook toegelicht aangezien je daar als student van Howest één terabyte aan opslag hebt, hierdoor kan je veel verschillende documenten op één plaats opslaan waardoor ze veilig zijn. Ze staan hierdoor ook in de cloud waardoor je gelijk waar je ook bent deze documenten kan raadplegen.

Opdracht:

We kregen van Stef Rutsaert een data bestand toegereikt. Deze moesten we gestructureerd in een excel document verwerken, en opslaan in onze One Drive. Daarna moesten we een Microsoft Forms aanmaken om ervoor te zorgen dat we onze data up to date kunnen houden. Om deze nieuwe data te verwerken in ons oorspronkelijke Excel document moesten we via Power Automate een flow ontwikkelen die dat automatisch doet voor ons. Hiervoor moesten we de parameters van het form gelijk stellen aan die van de flow.

Dit was een heel leerrijke workshop, omdat we tegenwoordig allerlei verschillende soorten data verkrijgen en moeten kunnen verwerken. Op deze manier kunnen we leren omgaan met de grote verscheidenheid aan data waar we (later) al dan niet mee moeten kunnen werken.

Data verwerkt in een Excel tabel
Flow op Power Automate

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *